Tiedätkö jo, mikä on Älä pese käsiäsi –kampanja?

Suomalaiset ovat edistäneet lasten terveyttä jo vuosikymmeniä. Odottavien äitien ja pienten lasten terveydestä huolehtiminen on hyvin keskeinen arvo tässä suomalaisessa yhteiskunnassamme.

Suomi on sitoutunut edistämään näitä asioita myös YK:n vuosituhattavoitteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa kehitysyhteistyötä.

Kuusi miljoonaa lasta voidaan pelastaa joka vuosi jo olemassa olevilla, halvoilla ja tehokkailla keinoilla, kuten puhtaalla vedellä, toimivalla sanitaatiolla, oikeanlaisella ravinnolla ja tarjoamalla perusterveyspalveluita.

Älä pese käsiäsi – vetoomus tarkoittaa sitä, että me kansalaiset emme halua Suomen pesevän käsiään miljoonien lasten oikeudesta elämään. Vetoomuksen voit allekirjoittaa mm. linkin kautta, joka löytyy oikealta puolelta blogini alaosasta.

”Me allekirjoittaneet emme halua Suomen pesevän käsiänsä näiden miljooenien lasten oikeudesta elämään. Vaadimme, että lapsikuolleisuuden nopeasta vähenemisestä tulee suomalaisen kehitysyhteistyön keskeisin ja välittömin tavoite, jonka saavuttamiseksi Suomen tulee laatia pikaisesti konkreettinen toimintasuunnitelma.”

Vetoomuksen on allekirjoittanut jo usea ihminen, ja 10.9.2010 vetoomus luovutettiin presidentti Tarja Haloselle. Tuolloin vetoomuksessa oli 3544 nimeä.

Kampanja jatkuu edelleen ja siihen voi osallistua edelleen allekirjoittamalla vetoomuksen.

Nyt kannattaa allekirjoittaa hyvän asian puolesta!