Tämäkin päivä on eilisen tapaan sateinen. Tunnin lenkki vedettiin koiran kanssa ilmasta huolimatta, eipähän ole hetkeen mitään pakottavaa tarvetta lähteä ulos. Ei minulla eikä koiralla, eikä varsinkaan minulla.

Kämpässäkin tuntuu taas vaihteeksi olevan niin kylmä, että tarkenemisen laita on vähän niin ja näin. En millään pysty ymmärtämään, että mikä siinä lämpöjen päälle laittamisesta mahtaa olla niin hankalaa. Säästäminenhän taitaa tietysti olla se suurin syy, mutta edelleen väitän, että väärässä asiassa ollaan säästämässä. Vuokratasoon nähden tässäkin asunnossa pitäisi pystyä oleskelemaan ilman kylmyyttä.
Mainitsin ehkä jossain aiemmassa kirjoituksessa, että lämmöt oli vihdoin ja viimein laitettu päälle, ja että sen huomasi lähinnä siitä, että patterit eivät olleet aivan jääkylmät, vaikkeivät kyllä paljon muutenkaan. Nyt on syytä korostaa noita sanoja oli, huomasi ja eivät olleet. Ne lämmöt nimittäin olivat päällä, mutta eivät selkeästi ole enää. Lattiat tuntuvat kylmiltä paksuista sukista huolimatta, puhumattakaan sitten tästä lämpötasosta muuten vain.
Taitaakin siis olla niin, että isännöitsijä saa maanantaina uuden puhelinsoiton meiltä. Sitä on selvästi syytä muistuttaa antamistaan lupauksista, mitään kun ei tunnu tapahtuvan. Asuisimme mieluusti tämän loppuajan tässä ihan ilman sitä viemärin lemua. Ja toki se lämpökin olisi hyvä saada päälle. Tämä nyt sentään mikään hollitupa ole.
Eipä sillä, että ne valittamisen aiheet tähän olisivat jääneet.
Ostimme jokin aika sitten miehen kanssa pikaruokaa eräästä nimeltä mainitsemattomasta paikasta, mutta sanotaanko nyt vaikka niin, että suositusta ja valtakunnallisesta ketjusta on kysymys. Tilauksen saimme tehtyä suhteellisen nopeasti, mutta tilauksen saamisen kanssa kestikin sitten vähän pitempään. Tilaus oli pakattu mukaan otettavaksi, ja huristelimme kotiimme. Matka taittuu autolla parissa minuutissa. Kuinka ollakaan, kotona huomasimme, että ruuathan olivat jääkylmiä. Varsinainen yllätys kerrassaan! No, pitää kaiketi pistää sillekin puljulle postia. Kukapa sitä kylmää ruokaa lähtee erikseen mistään tilaamaan?
Vaikutan ehkä olevan huonolla tuulella, mutta se ei pidä paikkaansa. Huono tuuleni kaikkosi sillä lailla sopivasti tätä valitusvirttä kirjoittaessani, mikä kai olikin taka-ajatukseni alkaessani tätä postausta kirjoittamaan.