Nappasin tämän tällä hetkellä blogini ulkoasuna olevan sivupohjan Tuunarin Sivupohjat- blogista. Oli niin ihanan tunnelmallinen ja vuodenaikaan sopiva tämä pohja, että koin suoranaista pakotusta laittaa sen myös omaan blogiini. Hyvin näyttää sopivan ja toimivan.

Blogin yläkulmassa näkyvä kuva toi minulle mieleen viime vuoden marraskuun. Mies otti muutamia päiviä lomaa, ja käytiin sekä Kouvolassa että Kuopiossa. Yövyttiin ylellisesti hotellissa, nautittiin hyvästä ruuasta viinin kera ja sen sellaista. Voin kertoa, että hotellien jälkiruokapuoletkin tuli testattua. Tulin tuon reissun aikana tutustuneeksi ensi kertaa sellaiseen glögiin, johon oli lisätty hieman Calvadosta, ja keitetty kanelitanko. Oli muuten hyvää, sekoitus oli oikein oivallinen. Tuo mielikuva ja glöginmakuinen muisto putkahti minulle mieleen tästä sivupohjasta. :)

Sain muuten soiton yhdestä työpaikasta. Luulin ensin, että soittaja on mies, mutta paljastuikin, että sieltä soitteli hyvin matalaääninen nainen. Homma ei ole häävi, ja työkin on lyhytaikaista. Kuitenkin ajattelin, että jos onnistun tuon lyhytaikaisenkin työpaikan nappaamaan, voin mahdollisesti saada jatkossa tuolta firmalta töitä enempikin. Kannattaahan se siis kokeilla ja käydä huomenna tapaamassa mahdollista työnantajaa.

Hoksasin juuri, että ne P:n essutarvikkeet ovat edelleen täällä, eikä niille ole tehty mitään. Tosin eipä ole P:tä itseäänkään näkynyt täällä. (Suuttuivat varmaan, kun mies sanoi niille ihan yhteisesti että kylässä saa kyllä käydä, mutta ihmisten aikaan, eikä yöllä. Hätätilanteessa meille voi kyllä tulla, ja voihan sitä iltaakin joskus istua ihan pitemmästikin, mutta sellainen tarpeeton ramppaaminen niin sanotusti ja toisten odotuttaminen saa luvan riittää. P ei tuntunut ottavan nokkiinsa, mutta K puolestaan nokkaantui. Sanoikin vielä, että onpa hänelläkin veli - kyläänkin pitää oikeen erikseen varata aika.) Laitoin sitten P:lle viestiä, että jospa se tulisi käymään täällä jossakin vaiheessa niin katsotaan sitä essuprojektia vähän. P vastasi, että tulee käymään K:n kanssa tuossa loppuviikosta, eihän asialla kiire ole. No, eihän sillä mikään kiire olekaan, mutta ainahan se on mukava saada asioita eteenpäin. P:n olisi nimittäin hyvä olla paikalla siinä vaiheessa, kun alan ompelemaan essut kasaan. Siinä ei kauaa viivy.

Olen tutkaillut tässä muutamana päivinä kaikenlaisia raskaus ja lapsiaiheisia keskustelupalstoja. Minusta on outoa, että ihmiset eivät soita ns. akuuteissa ja hätätilanteissa lääkäriin (siis en tarkoita nyt mitään hengenhätää sentään) vaan kyselevät palstojen kautta, että mitä pitäisi tehdä, kun lapsi itkee tuskaisena ja kuulostaa siltä, että on kipeänä. Totta kai ne palstoilla surffaavat ihmisetkin varmaan osaavat jotain vinkkiä heittää siitä, mikä mahdollisesti voisi olla, mutta ei se hyvänen aika korvaa mitään oikeaa lääkärissä käyntiä, jos se onkin tilanteessa tarpeen. Hyvähän se on tietenkin minun olla täältä sanomassa, kun ei vielä vauvakaan ole maailmassa. Tiedä häntä sitten, miten paniikissa sitä itse on kyselemässä mistäkin. Mutta siis tuntuu noin järjellä ajateltuna, että jos lapsi on kipeän oloinen, niin ottaisin kyllä puhelun päivystykseen, enkä odottelisi jonkun keskustelupalstan antia. Mitä mieltä te muut olette tästä?