Jaahas. Onnistuin saamaan käsiini hieman tietoa ainakin kevään 2011 muodista. Muotikankaita tulevat ilmeisesti olemaan etenkin silkit, eikä väreissä säästellä. Yksi muotisuuntauksista tulee olemaan pelkistetympi, ja keskittyy etenkin musta-valkoinen-beige- linjalle. Erään lähteen mukaan myös kukkiin ja luontoon liittyvät asiat sekä ruudut ovat kuoseissa pinnalla.

Romanimuotia ajatellen nämä kaikki sopivat ihan loistavasti naisten pukeutumiseen, ainoat vähemmänkäytetyt elementit ovat varmaankin ruudut. Näinäkin hetkinen yksiväriset, kiiltäväpintaiset silkit ovat käytössä röijykankaina, mutta samaan aikaan niiden käyttö tuntuu edelleen harvinaiselta.

Kirkkaammat värit puolestaan pääsevät parhaiten oikeuksiinsa joko muina yksivärisinä kankaina tai esimerkiksi yhdistettyinä mustapohjaisiin kankaisiin. Oikein yhdistettynä näistä syntyy kerrassaan upeita kontrasteja. Ajatelkaapa mustaa yhdistettynä esimerkiksi todella kirkkaaseen vihreään, siniseen, punaiseen tai vaikkapa räikeänkirkkaaseen pinkkiin.

Toinen mainitsemani muotisuuntaus osoittautuu varmasti asiallisemmaksi ja ehkäpä käytännöllisemmäksikin arjessa. Musta, valkoinen ja beige sopivat yleisesti ottaen tilanteeseen kuin tilanteeseen ajatellen nyt sekä miehiä että naisia.

Kuositkin osuvat kohdilleen. Kukat ja erilaiset köynnökset viittaavat luontoon, ja ovat tälläkin hetkellä erittäin suosittuja elementtejä röijykankaissa. Nähty on myös puiden lehtiä sun muuta, joten ainakaan tämän luontoa esille tuovan muotisuuntauksen mukaan romanimuodin ja kuosien välillä ei pitäisi olla sen suurempia ristiriitoja.

Kuten aluksi jo mainitsin, on ruutujen yhdistäminen naisten vaatteisiin ehkä hieman hankalampaa, mutta ei silti mahdotonta, mikäli kankaiden valmistajat ovat kekseliäitä. Tällä hetkellä myynnissä on yksivärisiä vahvoja kankaita, joissa on samanvärisin paljetein rajatut ruudut. Ellei tuollaisia ole kevään tullen saatavilla, voi itse halutessaan ja viitsiessään luoda uutta ostamalla yksinkertaisen yksivärisen kankaan ja ommella siihen ristikkäisiä paljettinauhoja.

Miesten ja kukkien yhteensovittamisen laita nyt on vähän niin ja näin, mutta ruutumuotiahan heidän on halutessaan todella helppo hyödyntää esimerkiksi neuleissa ja kravateissa.

Hmm – jätinköhän jotakin mainitsematta? Taisin tipauttaa pois ajatuksen siitä, että metallinhohtoiset sävyt, kuten kulta ja hopea, tulevat olemaan kevään tullen oikein kysyttyjä ja haluttuja. Eipä siis muuta, kuin hankkimaan näitä, ja pysymään ajan hermoilla muodissakin. Romanimuodilla on metallinhohdossa erityinen asemansa; paljetithan hohtavat aina metallisesti. Näitä voi varmasti käyttää ja hyödyntää, vaikka valtakulttuurin perusmuoti ei paljetteja suosikaan.

Tässäpä hieman maistiaisia ja aavistuksia tulevasta, mutta koska kevät 2011 on vielä kaukana, tulee siihen mennessä varmaan vielä paljon asiaa ko. aiheesta.