Painiskelen taas vaihteeksi ajoittain yltyvän päänsäryn kanssa, joten tänä iltana blogissa on varmaankin eilistä hiljaisempaa. En nyt mene kuitenkaan vannomaan, koska ilta meni aika pitkälle lepäillessä silmät kiinni. Minkä osan se on sitten verottanut yöunistani, jää nähtäväksi.

Mikä lienee tämän päänsäryn takana, mutta inhottavaa se joka tapauksessa on. Särky on hieman migreenityyppistä, kuitenkin vailla mitään näköhäiriöitä (onneksi). Monta tuntia kestävä (näköjään, kun vieläkin särkee) eikä näköjään hoidu Panadolilla, jota en tosin ole viitsinyt napsimalla napsia. Käydessäni tuolla lievässä tihkusateessa särky helpotti hetkeksi; sekä viileys että pimeys tuntuivat tosi miellyttäviltä. Mutta kuinka ollakaan, heti sisälle palatessani särky palasi. Liekö johtuisi tästä kamalasta selän ja hartioiden jumituksesta, joka tuntuu kroonisesti vaivaavan minua. Hierontaa ja kylmägeeliä on yritetty, mutta ei. Tuntuu ihan siltä, kuin olisi joku tulehdus päällä. Lääkäriin kai sitä on lähdettävä, jos näitä nyt tulee tässä edelleen valiteltua useampina päivinä. Vinkkejä tietenkin otetaan vastaan, niistä olisi nyt tosissaan hyötyä.
Tuosta pikalenkillä käynnistä täytyy vielä sanoa, että vaikka se noin muuten olikin yllättävän miellyttävä kokemus, niin onnistuin tietysti taas kastelemaan itseni. Toivottavasti ei tarvitse huomenna olla kurkkukivussa, se kun tuntuu seuraavan lähes aina jalkojen kastumista. Eipä voi kuin valittaa, pakkohan koira on kuitenkin ottaa huomioon, koska se kerran meillä on. Panin kyllä merkille, että sää ei vaikuttanut olevan kellekään muullekaan kovin mieluinen ulkoiluun; koirantaluttajia en nähnyt edes yhtä ainutta, sen sijaan noita sateesta pois kiirehtiviä ihmisiä sitäkin enemmän.
Päivästä toiseen huomaan unohtaneeni sen syksyisten kuvien ottamisen. Tänään kylläkin tuon vesisateen vuoksi. Kukapa sitä viitsisi kameraa sateessa liottaa, ei ainakaan tuo meidän laite taida olla vedenkestävä. Toivon siis, että huomenna on parempi ilma, ja pääsisin vihdoin ja viimein niitä kuvia ottelemaan. Toivomista viisaampaa olisi tietty varmaan katsoa säätiedotuksia. Kamerakin on sillä tavalla valmiina, että se tulee otettua mukaan, kun ulos suunnistaa.
Tänään en taas voinut lakata ihmettelemästä tuota meidän naapurin rouvaa. Minä olin menossa samaan aikaan rappukäytävään, kuin hänkin. Tervehdittiin siinä sitten molemminpuolisesti, kuten nyt yleensäkin naapurit tekevät. Suunnistimme molemmat hissiä kohti. Nainen ehti hissille pari askelta ennen minua, paiskasi hissin oven kiinni, ja lähti hisseineen alas. Rypistin kulmiani, ja mietin, mikähän oikku tuokin nyt sitten taas oli. Hissillä kun on menty monet kerrat samaan aikaan ennenkin. Mutta, rouva on välillä hieman omalaatuinen muutenkin (kaikkihan me), joten en ottanut tuota mitenkään henkilökohtaisesti, kunhan vain ihmettelin mielessäni ja ihmettelin miehellekin.
Sain tänään muutaman mielenkiintoisen puhelun, joissa ei puhuttu yhtään mitään, kuunneltiin vain. Pian tämän jälkeen mies sai muutaman puhelun, jossa tiedusteltiin, kuka hän on ja mistä päin. Mies naurahti puhelimeen, että jos soittaja ei tiedä kenelle on oikein soittanut, niin kannattaisi varmaan valita joku aivan toinen numero. Näitä puheluita sille tuli siis useampi, kuulemma kaksi kertaa saman henkilön toimesta ja yhden kerran asialla oli sitten joku muu. Halvat huvit jollakin, mutta siinäpähän vain. Meidän numerot menee kyllä vaihtoon heti, kun saamattomuuttamme saadaan nyt se operaatio käyntiin. Numeroiden vaihdosta ollaan nimittäin puhuttu todella pitkään, mutta mitään ei olla saatu tehtyä. Ja tässä sitten tulos: Numerot tuntuu olevan kaikilla. Niillä, joilla sen ei tarvitsisi olla, ja niillä, joilla sen ei todellakaan pitäisi olla. Puheluita tulee vaikka ja mistä ilman suunnasta, mikä on ärsyttävää. Ja vaikka puhelut olisivat sinänsä ihan normaalisävyisiäkin, inhoan minä sydämeni pohjasta soittajaa, joka tiedustelee kenen kanssa puhuu, mutta ei jostain syystä saa kakistettua omaa nimeänsä ulos.
Nyt taitaa olla kaakaokupillisen ja parin leivän aika. Juttelua miehen kanssa. Sitten kokeillaan nukkumista. Mutta jos unta en saa, niin täällä tavataan sitten myös myöhemmin illalla.