Niin tavallisen perusviikon kuin 16. raskausviikonkin osalta. Ja minä se vain valvon, koska ei väsytä juurikaan. Mikä siinä lieneekään, että olen tällainen yökukkuja? Tuli vissiin kiintiö täyteen noista aikaisin nukkumaanmenoista sun muista, eikä niitä hetkeen näy tarvitsevan. No, mikäpäs siinä sitten… Hyvä, että edes mies on unten mailla, sillä kun on aamulla aikainen nousu. Varmaan minullakin – tosin touhuttuani aamuaskareet voin aivan hyvin uinahtaa uudelleen halutessani.

Tässä on tullut taas pohdittua tätä taloyhtiötä. Ensinnäkin on tyypillistä, että vähintään viisi kertaa vuorokaudessa haisee viemärit. Asiasta on toki valitettu, mutta kun ei sille mitään jostain syystä saada tehdyksi. Isännöitsijää on ilmeisesti syytä muistuttaa, että pakkasten tullen (jos tässä vielä silloin asutaan) emme todellakaan ole aikeissa ruveta tuulettamaan kämppää keskellä yötä – joskus kun sitä herää ihan öisinkin hajun tunkeutuessa nokkaan. Mitään ilmiselvää syytä me ei olla löydetty, mutta eihän me tässä mitään asiantuntijoita ollakaan. Saisi siis joku muu tulla katsomaan. Puhtaudesta ei ainakaan ole kysymys. Pikemminkin siitä, että lattiakaivo tyhjentyy itsestään ja alkaa lemuta. Mikä lie syynä, mutta minusta vika on korjattava. Rupea nyt tässä likakaivon hajussa sitten olemaan – tähän vuokratasoon nähden ei saisi viemärit haista, vaikkei talo tuliterä olekaan.
Toinen epäkohta taloyhtiössämme on mielestäni lämmitys. Isännöintitoimistosta kyllä sanottiinkin, ettei sitä laiteta päälle ennen kelien ollessa likempänä nollaa. Eivät ne kyllä sitä ole vieläkään, mutta ihme kyllä, lämmöt on saatu päälle. Tosin niin minimaalisen pienelle, ettei se tunnu missään. Lämpöjen kytkennän päälle huomasinkin koittamalla pattereita. Ne ei ole enää jääkylmät, mutta edelleen sellaiset, ettei niissä pahemmin lämpö kulje. Ja arvatkaa, tuntuuko täällä kylmältä melkeinpä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa? Ainahan sitä voi lisätä vaatetta niskaansa, mutta minusta on ärsyttävää ja ikävää, että tällaisissa asioissa ollaan säästämässä. Säästäisivät ennemmin jossain vähemmän tähdellisessä. Kukapa nimittäin haluaa asua kylmässä huushollissa?
Jotta nyt saisin kaikki maanantaipäivän epäkohdat purettua, mainitsen vielä, että tänään Citymarketissa koin lievää ärtymystä yrittäessäni etsiä jääsalavaa. Tai kylmägeeliä, millä nimellä sitä nyt sitten halutaankin kutsua. En löytänyt, ja epäilin, ettei tuotetta välttämättä löydy ko. kaupasta kuitenkaan. Päätin kuitenkin etsiä käsiini sen osaston myyjän, jotta saisin asiasta varmaa tietoa. Ei tarvitsisi ympäri kyliä lähteä seilailemaan jäägeelin perässä. Myyjää ei tietenkään näkynyt mailla eikä halmeilla – tuo on niin tavallista juuri silloin, kun sitä myyjää todella tarvitsisi, heh – joten marssin infopisteeseen pyytämään, josko nämä voisivat soittaa osastolle myyjän. Sain lupauksen asiasta, palasin kiltisti odottelemaan myyjän saapumista aitiopaikalle. Eipä siinä, aikahan kului oikein rattoisasti odotellessa. Ensin viisi minuuttia, sitten kymmenen,… Viidentoista minuutin kuluttua turhauduin ja lähdin tekemään ruokaostokseni. Liekö myyjää sitten paikalle muistettu soittaa, vai mikä oli – ärsytti vain suunnattomasti tuo odottelu. Kylmägeelini sain sitten haettua sujuvasti Halpa Hallista, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.
Citymarketissa näin muuten nätit nilkkurit, joilla oli hintaa jotain nelisen kymppiä. En vain tullut ostaneeksi niitä, vaikka rahaa olisikin ollut. Tuntuu, että mulle on nyt ihan tarpeeksi kävellä ihan vain tasapohjaisilla kengillä, ja matalilla kiilapohjilla. Väittävät, että raskauden kannalta on parempikin niin, mutta mistä minä tiedän. Ajattelin kuitenkin lähinnä, että kun rupeaa tämä vatsanseutukin tuossa jossain vaiheessa kasvamaan ihan toden teolla. Että lienee sitten mukavampi kävellä tasapohjakengillä kuin korkkareilla, saattaa se kävely nimittäin muutenkin hankaloitua yllättävän paljon.
Mutta hei - yritän nyt unohtaa valitusvirteni, ja kertoa, että kuulemani mukaan nyt on taas liikkeellä virusperäistä aivokalvontulehdusta. Tätä on ilmeisesti havaittu Varsinais-Suomessa, mutta myös Pohjois-Suomessa. En tiedä, kuinka laajalti. Mitään varsinaista epidemiaa ei kai kuitenkaan ole, koska aiheesta ei ole tietääkseni uutisoitukaan ainakaan mitenkään erityisen näkyvästi. Ehdottomasti korjatkaa, jos olen väärässä.
Nyt kyllä taidan mennä kokeilemaan tuota nukkumista. Kello kun näyttää jo sen verran, että lienee ihan terveellistä... Jatkamme siis päivän valjettua!
Ps. Mitä ihmettä, olin otsikoinut tämän alunperin omituisesti: "Viikko on saatiin sitten aluilleen". Olin kai tarkoittanut sanoa että saatiin/on saatu, mutta taisin sittenkin olla väsynyt tuota otsikkoa laittaessani...