Naapuri nimittäin päätti sittenkin repäistä, ja aloitti aivan älyttömän teknoiskelmän kuuntelun joskus yhden korvilla yöllä. Rupesi tympimään, ennen kuin meteli kerkesi ihan kunnolla alkaakaan. Pohdiskelin, pitäisikö herättää mies, mutten ehtinyt, sillä hän heräsi ihan omin avuin. Alettiin juuri miettimään, mitä tässä nyt sitten tehtäisiin, kun pihalle tuli poliisipartio. Eräs naapurimme näkyi viittilöivän heille jotain, ja hetken päästä sitten musiikki taukosi. Tosin vain siksi aikaa, että poliisit olivat poistuneet taloyhtiöstä. Huokaisten yritimme alkaa uudelleen nukkumaan, mutta meteli oli totta tosiaan sellainen, että siitä ei meinannut tulla yhtään mitään. Luojan kiitos lopulta nukahdimme kumpikin, eikä aamulla ollut metelistä tietoakaan. (Kuulin tuossa äskettäin, että meteli oli kuin olikin tauonnut joskus puoli kolmen korvilla.) Tosin omaan mieleeni tuli, että nyt kun saisi soittaa tuon naapurin korvan juuressa jotain todella ärsyttävää musiikkia, että tietäisi möykänneensä.

Isännöintitoimistoon otin tietysti puhelua heti aamusta, minähän en rupea möykkäämistä kuuntelemaan öisin, kun se kerran häiritsee. Isännöitsijän mukaan valituksia oli tullut muualtakin. Hän aikoi lähteä käymään ko. asunnossa jutellakseen vuokralaisten kanssa vähän tilanteesta. Minulle on aivan sama, mitä hän asian hyväksi aikoo tehdä, kunhan tekee jotain – ja toimenpiteillään myös edesauttaa tämän talon yörauhaa. Menkööt tuollaiset naapurit asumaan johonkin sellaiseen taloon, jossa on muitakin öisiä möykkääjiä. Ihan totta, muuten kyllä ovat ihan mukavia naapureita eikä siinäkään mitään, jos joskus kuuluisi ns. ihmisten aikaan jotain musiikkia vähän kovemmallakin, mutta ei kai nyt kukaan mahda nauttia naapurin yöllisistä pirskeistä, ellei itse hillu siellä mukana.

Miehen työkaverin piti hakea mies aamulla tästä, mutta huomasin kaupassa ja lenkillä käydessäni, että meidän autoapa ei ole pihassa. Soitin miehelle tuossa ruokatauolla, mutta en tullut kysyneeksi, oliko mies unohtanut työkaverinsa hakemaantulon. Sen sijaan kuulin, että yhdestä liikkeestä löytyy laturi autoon parillasadalla eurolla. Hyvä, saapahan senkin asian pois päiväjärjestyksestä. Eikä nyt maksa sentään ihan niin paljoa, kuin alun perin ajateltiin. Laturiostoksille ollaan siis menossa, kunhan mies nyt ensin saa tuon työpäivänsä alta pois.

Minulla se maistuu jatkuvasti verenmaku suussa. Johtuukohan flunssasta, vai onko kyseessä alkava raudanpuute. Raudastahan siellä neuvolassa tosin puhuttiinkin, että voisi alkaa syömään lisää… Flunssaakin minulla tosin on. Että kaipa tässä voi olla kyse vähän niin kuin molemmista.

Ai niin, meinasi ihan unohtua sanoa, mikä näky minua odotti aamulla ylösnoustessani. Koira oli jotenkin onnistunut vetämään vanhoja karkkipapereita ja nenäliinoja yhdestä paperiroskiksesta, ja oli silpunnut niitä ympäriinsä. Tosi mukavaa. Valehtelisin jos väittäisin, että jotenkin nautin noiden silppujen siivoilusta. No, onneksi tuo imurointi on tässä talossa jokapäiväinen homma, niin että samallahan ne siinä menivät.

Nyt taidan lähteä lueskelemaan hetkeksi, katsotaan sitten, josko jossain vaiheessa lähtisin käymään mummollani ja viemään nuo eilen ostetut elintarvikkeet hänelle. Mukavaa päivää kaikille!