Tästä päivästä nyt sen verran, että kaksi aamullista kohokohtaa (neuvola ja kankaiden noutaminen) ovat nyt sitten takana, samoin se kolmas ”kohokohta” päivässäni, eli siivoaminen, jonka olisin halunnut aloittaa jo aamulla. Kerkesipä sen näköjään hyvin tekemään päivälläkin, ja kyllähän se nyt sujui huomattavasti paremmalla omatunnolla, kuin jos olisin alkanut huudattamaan imuria vaikkapa seitsemän aikaan aamusta.

Kankaiden hakureissulla törmäsin tuttuun pariskuntaan, jonka mies osapuoli on vaimoaan – ja minua – reippaasti vanhempi. Mies on kuitenkin itse tehnyt tiettäväksi kaikille, ettei häntä tarvitse pitää sen vanhempana, kuin mitä hänen vaimonsakaan on. Miestä ei siis tarvitse kenenkään liiemmälti häpeillä, joskin tiettyjä asioita vältetään menemästä näyttämään hänen nokkansa eteen, jollei ole aivan pakko. Esimerkiksi raskautta. Mies tuskin tykkäisi asiasta huonoa, mutta muut – minäkin – kokevat, että se on silti miestä kohtaan parempi toimintatapa. No. Minä en siis viitsinyt mennä juttelemaan siihen heidän autonsa luokse, vaikka mies sieltä autosta päivää huusikin. Nyökyttelin jotain päälläni, katsoin poispäin ja kävelin sisälle. Jos tuo mies olisi ollut valtaväestön edustaja, hän olisi varmaan pitänyt minua epäkohteliaana – itse koinkin tuon käyttäytymisen hieman epäkohteliaaksi, vaikkei se sitä olekaan. Romanikulttuurissa tuollainen käytös merkitsee automaattisesti häpeilyä jostakin asiasta – ja se tietty häpeily pitää käydä läpi riippumatta siitä, onko vanhempi osapuoli välttämättä edes tietoinen ko. asiasta. Yhdistellä kuitenkin osataan aika hyvin, ja yleensä tuollaiset häpeilyn syyt tulevat muutenkin kaikkien tietoon aika vilkkaasti… Joten eipä huolita, ei se mies vaimoineen minulle kaunaa kanna, kun en juttusille mennyt. Heh.

Täällä meinaa näköjään pikkaisen pilkistellä aurinko, mutta muuten ilma onkin aika kylmän tuntuinen. Saisi aina vain lisätä vaatetta päälleen. Itse asiassa ihan kylmää säätä ajatellen rupesin penkomaan tuota kaappiani, ja mitä sieltä löysinkään? Pari isokokoista villapaitaa, jotka ovat kotioloissa (tai sukulaisillani käydessäni) ihan omiaan minulle. Niiden tarkoitus on oikeastaan olla väljiä ja isokokoisia kenen tahansa päällä, mutta eiköhän ne nyt asiansa aja. Täytyy kai katsella jotain äitiysvaatteita jossain vaiheessa. Lienevätköhän kovin kalliita…

Suomisoffassa on näemmä taas tyylikalusteita alennuksella. Pitäisi varmaan mennä katselemaan, onko siellä mitään itseä miellyttävää jäljellä. Kohtuuhintaisia kalusteet kyllä varmasti ovat, että eipä siinä mitään…

Johan rupesi nälkäkin kurnimaan. Se on siis ruvetta laittelemaan ruokaa, eiköhän sieltä mieskin tule aivan näillä hetkillä kotiin. :)