Kylläpä tämä Joulun aika voikin olla kiireistä… En voi muuta sanoa. Täällä on tänä aamuna noustu aikaisin ylös ja aloitettu kumpikin omat touhumme; mies kiirehti kuudeksi töihin, ja minä aloitin nämä viime hetken Jouluvalmistelut… Huh huh! (No, paljon on jo tälle aamua saatu aikaan – mutta paljon on vielä jäljelläkin.)

Tuntuu, että mitään ei tosiaankaan ehdi tekemään ja että aika loppuu kesken. Ihmiset tuntuvat olevan tavallista hidasliikkeisempiä ja kaikki muukin tuntuu sujuvan tavallista hitaammin. Kaikki tuntuu hajoavan käsiin juuri pahimman kiireen aikaa ja ylimääräisiä hommiahan siitäkin sitten tulee; tosin niitä ylimääräisyyksiä on tässä muutenkin, tahdoin tai en…

Oli pakko tässä välissä tulla pitämään pieni hengähdystauko ja istahtaa tietokoneen ääreen, tosin tätäkään lystiä ei kovin kauaa kestä. Kohta on nimittäin taas mentävä ja jatkettava touhuja – no, edistyypähän edes tämä homma johonkin, kun ei vietä kovin kauaa tietokoneen ääressä. (Pakko edistyäkin, saan kai muuten jonkinnäköisen hermoromahduksen…)

Tälle päivää olisi vielä paljon tehtävää, ja kohta on tosiaan lähdettävä tuonne pakkaseen. Meillä on tässä tietokoneessa pikaohjelma, joka näyttää paikallisen ilman lämpötilan; sen mukaan pakkasta olisi peräti -29 astetta. Tosin se mittauspiste taitaa olla tuolla hieman syrjemmässä, joten veikkaan, että täällä ei sentään ihan noin kylmä ole… (Vaikka jäätyähän tuonne meinasi viideltä, kun koiraa käyttelin aamulenkillä.)

Olen muuten huomannut, että sängyssä kääntyminen alkaa olla hankalaa; samoin istumaan nousemiset ja muut on jotenkin kummasti työn ja tuskan takana. Puhumattakaan siitä, jos kaupassa joutuu menemään kyykkyyn. Siinä sitten saa ähistä ja puhista, että pääsee ylös. Tunnen kyllä itseni tosi kömpelöksi, mutta kaiketi sekin kuuluu asiaan.

No joo, nyt on mentävä – palailen myöhemmin ainakin Joulutoivotukset laittelemaan, ellen kerkeä tai jaksa muuta värkätä. (Hommaa on niin paljon vielä tälle päivää, että ajan riittämättömyys ei tosiaan olisi ihmekään.)

Joka tapauksessa hyvää aaton aattoaamua kaikille, koetetaan nauttia tästäkin päivästä, vaikka suurimmalla osalla mahtaa kiireinen päivä edessä ollakin.

Ps. Jos joku tietää, alkavatko nuo ”välipäivien alennusmyynnit” 27. päivä, niin valaiskoon minua sillä tiedolla.