Olipa aivan mahtavan lämmin ilma tänään – ja muutenkin aurinkoista ja mukavaa. Pihalla olisi voinut olla enemmänkin, mutta kun sisätiloissakin tuntuu olevan niin paljon tehtävää…

Tulipa sentään aloitettua pihan laitto. Käväisin paikallisessa kukkahallissa, ja hain samettiruusun, begonian, sekä unikkoja pikkupenkkiin. Löytyipä sieltä myös orvokkiamppeli, joka nyt roikkuu myöskin terassin puolella. Jonkun mielestä voi ehkä olla turhaa haaskausta laittaa pihaa, kun kuitenkin ollaan tästä jonkun ajan päästä muuttamassa (huh, taas se urakka alkaa…) mutta minusta on kiva katsella kukkapenkkiä, missä on muutakin, kuin multaa.
Käväistiin myös tulevassa uudessa kodissamme, ja honasin, että siellä sitä tilaa istutuksille vasta onkin. Ihanaa – tykkään kukista ja kaikenlaisista istutuksista aivan valtavasti. Ja nyt, kun on tilaisuus laittaa kukkia (niin täällä, kuin sitten siellä uudessakin kodissa) niin voi hyvä ihme, minähän tietysti käytän tilaisuuden hyväkseni.
Kukista nyt vielä sen verran, että huomenna jatkan kukkaostoksilla: Ajattelin hankkia jonkinlaisen riipuskukan, kerberan, sekä jonkinlaisen pensaskukan… Jos nyt sellaisen vain jostain löytäisin. Mielessä onkin jo yksi, mutta katsotaan sitä nyt sitten, jos sellainen tosiaan jostain löytyy.
Kyllä vain. Koska tuleva koti on nyt tyhjillään, siellä voi alkaa jo tekemään remonttia. Pitää nyt vielä päättää, mistä se remontti aloitetaan. Sitten ei muuta, kuin alan kauppoihin katselemaan, mitä materiaaleja käytetään. Mielessäni siintää tietysti jos minkälaista visiota, mutta katsotaan nyt sitten, mihin loppujen lopuksi päädytään. Jotain nättiä, tavallisen kestävää ja kohtuuhintaista tietysti on haussa…
Etsimme siis muiden tarvikkeiden lisäksi laminaatteja (jospa löytyisi sellainen hieman punertavan ruskea sävy), sisätiloihin sopivia kivilaattoja (keittiö), saunaan sopivia luonnonkivilaattoja, sekä jotain kaakelia/mosaiikkia/vastaavaa kylpyhuoneeseen ja vessoihin. Myös kaapit keittiöön ja kaapin makuuhuoneisiin ovat listalla. Jos jollain on hyviä ehdotuksia värien yhteensopivuuksista tai vinkkiä omista mieltymyksistä, niin saa kertoa.
Tilasin tänään vauvalle muutaman lyhythihaisen bodyn yhdestä verkkoputiikista. Yksi niistä on valkoisella pohjalla seuranaan iloisen värisiä hedelmien kuvia. Yksi on vaaleanpunainen, jossa jäätelökuvioita. Kolmas taisi myös olla valkoisella pohjalla, joka on sitten höystetty leivosten ja kahvikuppien kuvilla. Hintaa niille ei kertynyt paljon mitään. Laatu nyt on hinnasta päätellen mitä on, mutta varmasti nuo asiansa ajavat ja eihän noiden tarvitse onneksi koko tytön loppuikää kestääkään. Vaikka kyseinen liike löytyy täältä meidänkin kaupungista, niin koen silti mukavammaksi kävellä vaunujen kanssa aivan jossain muualla, kuin vaatekaupoissa… Laiskuuttahan se kai on, mutta on vain niin helppoa maksaa ostoksensa etukäteen ja odotella sitten korkeintaan 7 arkipäivää, jotta sitten saa noutaa tilatut tuotteet kaupasta.
Minun piti ottaa ja leipoakin vielä tänään, mutta tähän aikaan sitä ei vain viitsi… On alettava nukkumaan, että jaksaa taas huomenna. Hyvää yötä kaikille!