Yksi lukija oli kiinnostunut romaninaisten (ja minun) pukeutumisestani, ja kyseli muun muassa, millaisia kenkiä on tapana käyttää. Vastasinkin jo tuossa, että jokainen valitsee jalkineensa oman makunsa mukaan, mutta yleensähän on tapana, että naisten kengissä on korkea korko tai kanta niin talvella kuin kesälläkin.

Talvella tietysti käytetään muiden ihmisten tapaan nilkkureita ja saappaita. Saattaapa joku extreme-elämyksiä teho-osastolta havitteleva rämäpää kesäkenkiäkin käyttää jopa 30 asteen pakkasilla, mutta minusta tuossa hommassa ei ole järkeä – jäätyyhän sitä jo muutenkin niin kylmillä ilmoilla.
Kesällä suurin osa kengistä on avokasmallisia korkokenkiä, sandaletteja, sekä kiilapohjaisia kenkiä. On tyypillistä, että kengissä ei ole nilkkaan sidottavia remmejä tms. tukisysteemejä, vaan ovat yleensä sitten todella avonaisia.
Koska tätä kenkäasiaakin on kertakaikkisen huono selventää vain ja ainoastaan puhumalla, niin livautampa tähän mukaan kuvajoukon kengistä. Toivottavasti tämä auttaa.