Remontti uudessa kodissamme on nyt päässyt alkuun, ja edistyy pikku hiljaa. Mutta itse olen keskittynyt pihaan (tai oikeastaan pihoihin, kun niitä on nyt vielä toistaiseksi kaksi hoidettavaa). Ostin joukon kukkia, jotka istutin tuossa yksi päivä tuonne uuden kotimme kukkapenkkiin. Piti ostaa myös muutamia amppeleita koristamaan sitä terassia siellä. Tuli kieltämättä aika kivan näköistä, kun vain muistaisin nyt pitää näistä kaikista muista lapsistani huolen. Heh.

Huolestuttaa hieman, miten kuumuus vaikuttaa tyttöön. Tietysti olen yrittänyt juottaa tyttöä mahdollisimman paljon (vedellä, koska tuossa ilmassahan maito menee pilalle…) ja pitänyt hattua päässä ynnä muita ”pikkujuttuja”, mistä voisi olla apua. Itse näistä keleistä tietysti nauttii, varsinkin kun nyt on mahdollisuus viettää päivät ihan tykkänään ilman muita romaneita. Suunnilleen jokainen täällä kun on lukkiutunut kämppäänsä tämän kuumuuden takia, joten eipä täällä ketään näy… (Tosin täällä nyt ei näy oikein ketään muutenkaan, koska juuri kukaan ei tunne nykyistäkään osoitettamme.) Koska en itse halua toimia samoin, käytän tietysti tilaisuuden hyväkseni ihan joka tavalla, ja otan kesästä ilon irti. (Paksut vaatteet + kuumuus = läkähdys.)
Viihdytin tuossa yhtenä päivänä itseäni shoppailukierroksella. Vauva oli tietysti mukana, ja hämmästyin siitä, miten hyvin tuo reissu meni. Kuvittelin vauvan tuskastuvan, kun en hääri hänen ympärillään. Tyttö kun nukkuu päivisin vain hyvin lyhyitä unia… No, ei se sitten niin ollutkaan. Ostoksilta palasin kuuden kassin kanssa, mutta eipä sitä tavaraa nyt niin paljoa kuitenkaan ollut. Tytölle ostin ihanan keltaisen mekon, ja itselleni joitain kesäkuteita + muita puuttuvia pikkuhankintoja.
Juhannus lähestyy, ja sitäkin ollaan tässä suunniteltu. Meille on muodostunut jonkinlaiseksi traditioksi mennä Lappiin. Mitään tiettyä yksittäistä kohdetta ei ole, Lappi itsessään on meidän kohteemme. Katselin tuossa maantiekarttaa, ja totesin, että päälaelle voisi olla kiva mennä. No, katsotaan sitä vielä sitten tuossa lähempänä… Joko teillä muilla on Juhannussuunnitelmat räätälöityinä?
Lukaisin tuossa artikkelin Unikoulusta, enkä edelleenkään lämpene ajatukselle, että joskus kokeilisin tytön kanssa tuota. (Joskin meillä tyttö nukkuu täysiä öitä jo tässä vaiheessa ihan ilman mitään opastusta…) Tietysti tuollainen Unikoulu voi toimia, mutta kysymyksen minussa herättää se, mistä syistä se sitten toimii. Tapahtuuko oikeasti ”oppimista”, vai toimiiko ko. juttu siksi, että vauva alkaa kokea oman viestintänsä tarpeettomaksi? Koska itse kallistun enemmän jälkimmäisen vaihtoehdon puoleen, suorastaan kammoan koko ajatusta. Ei siis millään pahalla kenellekään, joka tällaisen Unikoulun kautta on saanut ”yörauhan”… Kiinnostaisi muuten kuulla, onko kukaan teistä henk.koht. kokeillut tuota lapsensa kanssa ja kuinka on toiminut? Ja ne jotka ei ole kokeilleet; millaisia ajatuksia unikoulu-systeemi herättää?