Eilen sitä oltiinkin aika lailla liikuntakyvyttömiä. Tai jos ei nyt suorastaan kyvyttömiä, niin ainakin sitä turhaa liikkumista tuli vältettyä hyvin pitkälti. Molemmissa nivusissa kipuili nimenomaan liikkuessa tai tietyissä asennoissa (kuten istuessakin). Tosin oikeaa puolta kolotti enempi koko päivän, kipu säteili selkään ja saman puolen jalkaankin. Lueskelin tuossa noita neuvolasta saamiani odotusajan vihkosia, kuulostaisi ihan lantion löystymiseltä tuo. Tosin voihan se olla jotain muutakin, tänään kun ko. vaiva ei ole (ainakaan toistaiseksi) vaivannut tippaakaan.

Me emme ole vielä päässeet nauttimaan ensilumesta, mutta sen sijaan täällä satoi eilen rakeita. Raekuuroja oli kuulemma tullut useampia, mutta minähän en ollut nähnyt enkä kuullut mitään. Olin nukkunut onnellisesti koko tapahtuman ohi. Lenkillä käydessäni siinä aamusella tietysti nurmikkoja katsellessa saattoi huomata, että rakeita on tainnut tulla. Tietysti ne sulivat päivän mittaan pois, eikä uusia kuuroja ole vielä tullut. Milloinkahan mahtaa tulla ihan oikea ensilumi?

Tänä aamuna lenkiltä palatessani haistoin eteisessä hieman ikävämmän hajun, kissanpissan. Pohdiskelin, mahtaisiko haju sittenkin tulla vessasta, jossa kissan hiekkalaatikkokin on, mutta ei. Eihän se tietenkään sieltä tullut, joten palasin eteiseen tutkiskelemaan asiaa. Hetki meni haeskellessa, nokka on nimittäin ikävästi tukossa tämän flunssan takia, mutta löytyihän se paikka. Eteisessä on tietty nurkka, jossa on kassillinen miehen vanhoja vaatteita, joita se käyttää työhaalareiden alla. Työvaatteita, siis. Siinä noiden päällä oli vielä sellainen pieni, mustakankainen olkaremmikassi. Kirosin, koska ajattelin kissan pissineen oikein urakalla. Luulin joutuvani laittamaan koko vaatekassin sisällön koneeseen, mutta onneksi noin ei sitten ollutkaan. Vähällä vaivalla minä totta vie pääsin, pesukoneeseen ei mennyt kuin se päällimmäinen kangaskassi, sekä muutamia vaatekassissa olleita päällimmäisiä sukkia.

No joo. Täytyy joka tapauksessa siirtää noiden molempien paikkaa, etteivät enää joudu kissan mielenosoitusten kohteeksi. Mielenosoituksestahan tässäkin oli selvästi kysymys, kissa kun on tähänkin saakka (muutamia tämän tapaisia poikkeuksia lukuun ottamatta) tehnyt tarpeensa hiekkalaatikolleen vailla huolen häivää. Tympii, mutta oikeastaan se on turhaa. Vaatteet ovat nyt pesussa, ja se siitä.

Mies kävi eilen vaihdattamassa ne nastarenkaat autoon. Vajaa 300 euroa se tuli maksamaan, mutta onpahan ne renkaat nyt kuitenkin. Mies pohti, että parempi vain, että ne on nyt vaihdettu. Ilmat kun saattavat kylmetä tässä ihan yllättäenkin, ja ainakin niillä meidän entisillä kitkarenkailla olisi aivan mahdotonta ajella missään jäätiköllä tai sen kummemmin kovilla vesisateillakaan, käyttöikänsä päässä kun todellakin olivat.

Mies tulee tänään töistä jo aiemmin, tosin se menikin sinne kyllä aiemmin. Ihan mukava juttu, yleensä kun hän tulee aina puoli neljän pintaan, jolloin kello hurahtaa äkkiä iltaan arkirutiineissa. Ensin kauppaan ja jos on muita asioita, niin samalla sitten niillekin. Saatetaan ehkä käyttää vanhempia sukulaisia jossain asioilla, jos tarve vaatii. Pistäydytään pikavisiitillä mummollani. Ja tullaan kotiin syömään. Sen jälkeen aika meneekin sujuvasti lepäillessä siihen saakka, että televisiosta tulee jotakin.

Minun pitäisi taas vaihteeksi lähteä tänään kärräämään erästä vanhempaa sukulaistani pankkiin ja kauppaan ja ties mihin. Ei siinä tietenkään muuta, mutta kun sen kanssa saa viettää kaupassa puoli päivää siksi, ettei se hoida ostoksiaan mitenkään erityisemmän järjestelmällisesti. Jos sillä lukee kauppalistassa, että ”Maitoa, leipää, makkaraa” niin se hakee ne tasan siinä järjestyksessä ja kiertelee kauppaa ristiin ja rastiin sen sijaan, että se ottaisi elintarvikkeet siinä järjestyksessä, kuin ne vastaan tulevat. Tosin olenhan minä hieman sitä järjestelmällisyyttä saanut noihin kauppareissuihin ujutettua, että jospa sitten tälläkin kertaa.

Tänään olisi käytävä kirjastossakin. Kaikki kirjat, paitsi yksi (Karamellikengät) on luettu. Pitäisi siis palautella nuo vanhat pois, ja lainata mahdollisesti pari uuttakin kirjaa luettavaksi. Taidan ottaa kerralla useamman, ettei tarvitse ”rampata” kirjastossa joka ikinen päivä. Ei sillä, että kirjastossa käymisessä muuta vikaa olisi, mutta kun siihen ei tahdo löytyä aikaa siinä vaiheessa, kun sinne pitäisi mennä.

Taidan muuten tilata uuden kankaan. Ehkä. Katsotaan nyt, mihin lopputulokseen tulen. Että tilaanko, vai enkö tilaa. Tekisi mieli odottaa mahdollisia alennuksia, mutta veikkaan, että tuon hinta ei kyllä tule alenemaan. Kyseessä olisi arkeen mainiosti sopiva musta, verkkopohjainen kangas kultaisine ja punaisine paljettikoristeineen, sekä kullanvärisine merkkauksineen.

Nyt taidan mennä peittojen alle lueskelemaan ja parantelemaan flunssaani. Jospa sekin siitä. Palaan varmaan myöhemmin kirjoittelemaan lisää.