Rupeaa tässä itseäkin kyllästyttämään tämä ainainen valittelu, joten anteeksi jo etukäteen – mutta minua ottaa pannuun. Joka on muuten aika lievä ilmaisu tämän hetkisille tuntemuksilleni. Koetan nyt vain rauhoittua ja pysyä korrektina, lukijat kun eivät välttämättä halua yllättäen huomata tulleensa kirosanojen keitaaseen. Toisaalta ehkäpä vaihtelu virkistäisi. Ehkäpä se helpottaisikin. Sellainen ronskimpi ilmaisutapa. Jälkeenpäin voisi ainakin naurattaa – tai hävettää.

Minua väsyttää, joten en viivy tässä kovinkaan pitkään kertoilemassa tuntemuksieni syitä – aion tehdä sen sitten levättyäni joskus aamusella. Kerrottakoon nyt kuitenkin, että ne asiat, joita tänään lähdin hoitamaan, eivät kaikki sitten menneetkään ihan putkeen, kuten niiden tietysti olisi toivonut menevän. Esimerkiksi muuttoon liittyvät asiat menevät tietyiltä osin uusiksi, ja vaikka yllätykset ovat joskus mukavia, niin tällaisista yllätyksistä emme pidä. Pakko nyt vain sopeutua, aiheesta lisää sitten huomenissa.

Ikävistä yllätyksistä voisi puhua myös muuten; minä sain yhteydenoton, joka ei ollut asiallinen sitten millään tavalla. Harkitsen tässä nyt sitten rikosilmoituksen tekemistä – mielestäni siihen olisi kyllä aihetta. Toisaalta sitä vain haluaisi jättää asian sikseen ja keskittyä kokonaan muihin asioihin.

Täytyykin tästä lähteä nyt nukkumaan, mutta koetan olla aamusella kertoilemassa, mistä on kyse.