Polga haastoi minut muistelemaan lapsuusmuistoja, ja otin haasteen ilomielin vastaan. Päätin tarttua tuumasta toimeen hetimmiten jotta tosiaan muistan tähän ottaa osaa – viime aikoina kun olen kärsinyt varsinaisesta lahopäisyydestä…

Sääntöjen mukaan tämä yllä oleva merkki on tarkoitus liittää haasteeseen, vastata kysymyksiin ja ojentaa ystävyyden kapula eteenpäin valitsemilleen blogeille. Haaste on alun perin ranskaksi, mutta koska omat ranskankielen taitoni ovat aika onnettomat, pysyn ihan vain tässä kotoisassa suomen kielessä. ;)

 

1. Mitä vastasit lapsena, kun sinulta kysyttiin mikä sinusta tulee isona?

-   Ennen esikouluikää oli eräs foniatri tehnyt minuun syvän vaikutuksen. Harva noin pieni kai edes kyseistä ammattia tietääkään, mutta itse olin tuohon ammattikuntaan ”tutustunut”. Pienenä minulla oli kitalaessa piilohalkio, joka esti useiden kirjainten sanomista. Tuo halkio sitten korjattiin plastiikkakirurgin toimesta, ja tämän jälkeen tapasin foniatria vielä muutaman kerran. Kaipa se, että pystyin kirjaimet sanomaan ihan tavallisesti, oli sitten minulle itsellenikin ollut niin iso juttu siinä vaiheessa, että olin hehkuttanut kaikille, kuinka minustakin tulee isona foniatri. Heh. :) Haaveilin jossain vaiheessa myös eläinlääkärin, lääkärin ja tuomarin ammateista. Pitkäaikaisen musiikkiharrastukseni tautta mietiskelin myös joskus, että olisihan se hienoa käydä Sibelius Akatemia ja esittää täysille saleille klassista musiikkia.

2. Mitkä olivat lempisarjakuviasi?

- Aku Ankka- lehti tuli meille kotiin, ja sitä ahnehdinkin sitten siihen malliin, että varmaan olisin osannut kaikki lehdet ennen pitkää takaperin. Vaikka lehdessä seikkaili Mikkiä sun muita, niin itse ne Aku Ankka- aiheiset sarjakuvat olivat kaikista mieluisimpia. Sanomalehdestä tuli aina välillä luettua myös Muumi- sarjakuvia.

3. Mitkä olivat lempipelejäsi?

- Tykkäsin lautapeleistä ainakin pelata Afrikan tähteä ja Myllyä. Korttipeleistä ensimmäisenä taisin oppia pelaamaan pyramidipasianssia ja sikaa – vai onkos sille nyt olemassa jokin muukin nimi. Maija, ristiseiska ja peli nimeltä moska (jonka kulkua en enää kyllä muista) tuli myös pelattua. Tarhassa oli tietokone, jota esikouluikäiset saivat joskus harvakseltaan käyttää. Sillä sitten pelattiin miinaharavaa jonkun mukavan parikymppisen harjoittelijapojan johdolla. Peleistä nyt tulee vielä mieleen nuo konsolipelit, kuten Nintendo ja Play Station. Nintendolla taisin pelata Tikua ja Takua – ja suuttua aina pelille, kun en päässyt jostain vaikeasta kohdasta läpi. Pleikkarilla taisin pelata rallipelejä ja Crash Bandicootia – se taisikin varsinainen lempipeli noista konsolipeleistä olla. Tikkaa tuli heitettyä mummolassa, paitsi että yhdessä vaiheessa koko peli kiellettiin lapsilta – serkkupoika onnistui heittämään toista tikalla polveen, vahingossa tietenkin. Jos ajatellaan vielä ulkona pelattavia pelejä, niin frisbeetä tykkäsin heitellä ja sulkapalloakin pelata. Sitten oli sellainen maahan laitettava ruksin mallinen muovisysteemi, jossa oli sellaisia väkäsiä. Niihin väkäsiin piti sitten heitellä sellaisia rinkelin mallisia muovihommeleita. Mikähän mahtaa kyseisen pelin nimi olla, sitä en muista…

4. Mikä oli paras syntymäpäiväsi ja miksi?

- Ehkä vähän korni vastaus, mutta eivätköhän ne kaikki lapsuuden syntymäpäivät olleet aina yhtä miellyttäviä. Vieraita oli yleensä paljon, ja lahjojakin sitten sen mukaan. Kuudennella luokalla synttärit jäivät erityisesti mieleen, koska tuolloin kaikki luokkani tytöt (nekin, joiden ”hampaissa” olin aiemmin ollut) osallistuivat niihin, ja tunsin ikään kuin kuuluvani porukkaan ihan kunnolla. Odotettuja synttäreillä olivat myös kauempana asuvat kummit ja sukulaiset – etenkin ne samanikäiset serkut, joita tuntui – ja tuntuu edelleenkin – näkevän aivan liian harvoin.

5. Mitä sellaista olisit ehdottomasti halunnut tehdä mitä et ole vielä tehnyt?

- Omistaa hevosen :D

6. Mikä oli ensimmäinen lempiurheilusi?

- Tykkäsin uimisesta ja tanssimisesta. Pesiskin oli kivaa – mutta jossain vaiheessa meni maku, koska sitä tuntui olevan aivan jatkuvasti.

7. Mikä oli ensimmäinen musiikki-idolisi?

-  Muistuu mieleen ainakin Fröbelin palikat ja Pentti Rasinkangas orkestereineen… Onhan niitä varmasti ollut muitakin, mutta nuo nyt ensimmäisenä tulee mieleen. Niin, ja kovastihan minä tykkäsin siitäkin, että isälläni oli aina pienenä ollessani tapana ottaa kitara esille, soitella ja lauleskella lastenlauluja. :)

8. Mikä on paras joululahja (tai vastaava) jonka olet saanut?

- Kaikki lahjat ovat kyllä olleet mieluisia omalla tavallaan. Jouluna sain sellaisia lahjoja, joita olin toivonutkin. Karkkia, pelejä, leluja, vaatteita – en ainakaan muista, että olisi kertaakaan mitään ”epätoivottua” tullut. Yksi suosikeista oli sähköinen junanrata junineen. Siitä tykkäsin tosi paljon! Tämä taas ei ole joulua, mutta: Mainitsin tuolla alussa joutuneeni plastiikkakirurgiseen operaatioon, jonka jälkeen vietin tietysti jonkin aikaa sairaalassa. Sinne isäni sitten osti minulle kaksi ponia, joista toinen oli kauniin sininen ja toinen koristeellisempi violetti, jolla oli sarvi. Ne ainakin olivat hyvin mieluisat ja paljon käytetyt lahjat.

 

Siinäpä se. Mukaan haastan seuraavat blogit: Kirjoittaminenkin on meditaatiota, Kahden maailman rajalla, Kettuterroristit, sekä Romanittaren blogi. Tämän lisäksi olisi mukava kuulla lapsuusmuistoja muiltakin - eli kaikki kynnellekykenevät vain tekemään tätä.